Onze verhalen

De Nieuwste Generatie

Ze zijn ambitieus, ze zijn talentvol, ze zijn kwetsbaar, en ik ga ze dit jaar meerdere malen spreken, ze volgen en erover schrijven.De meesten uit deze groep eindejaars studenten op universiteiten in Rotterdam en Amsterdam hebben hun wortels in Afrika.

 

Dat enorme continent met onze gezamenlijke geschiedenis als mensheid. Ze studeren business, finance, marketing en willen bijna allemaal hun stempel gaan drukken door zelf ondernemend in het leven te gaan staan. Dit is de Nieuwste Generatie.

Ze zijn rete-eigenwijs

Ze zijn rete-eigenwijs, willen zich overal mee bemoeien en zijn onze nieuwe helden: de young professionals. We noemen ze generatie Y, of millennials, en ze zijn de mensen die geboren zijn tussen 1985 en 2000. Ze zijn al een paar jaar stevig aan het werk of gaan bijna beginnen.

 

In het jaar 2020 vormen deze young professionals bijna de helft van de mensen die in organisaties aan het werk zijn. Of voor zichzelf werk hebben bedacht. Niet voor niets is er - ook juist vanuit organisaties - grote belangstelling voor deze groep. Wie zijn ze eigenlijk? Wat willen ze? Want een ding is zeker, deze generatie Y wil het anders in hun werk. Doet het ook anders.

Zonder generatie Y verouderen organisaties sneller en neemt innovatiekracht af.

De economische recessie heeft het meeste impact gehad op de jongst werkende generatie, generatie Y (1985-2000). Zij kwamen in een vacaturestop terecht, voornamelijk binnen de publieke sector was het moeilijk om voet aan de grond te krijgen, met als resultaat dat generatie Y slecht vertegenwoordigt is binnen de publieke sector. Terwijl veel organisaties juist deze young professionals hard nodig hebben om hun cultuur op te frissen.